Nye folk inn i Vindskift

– Dette vil utvilsomt styrke oss og gjøre Vindskift enda bedre rustet for fremtiden, sier Susanne Wexels, som var med å etablere Vindskift, og som siden oppstarten har vært daglig leder for organisasjonen.

Ny daglig leder

Nå overtar Anne Berggraf den rollen i en 60 prosent-stilling. Hun har bred erfaring fra ideelle organisasjoner, senest som kommunikasjonsleder i Sykehusklovnene, og ikke minst er hun godt kjent med seiling, blant annet som nestleder i Bundefjorden Seilforening – et verv hun avslutter nå i mars.

Anne Berggraf har også sin egen bedrift, «Anne på vannet», der hun blant annet gjenbruker seilduk og skaper nye produkter av de gamle seilene.

Som ballast med seg inn i Vindskift-arbeidet, som i hovedsak går ut på å integrere unge mennesker i samfunnet via seiling og ulike arrangementer, har den nye daglige lederen vært prosjektkoordinator for kronprins Håkons verdighetsprosjekt, Global Dignity, fra 2013 til 2016. I Global Dignity hadde hun ansvar for over 100 arrangementer med inntil 1200 frivillige på videregående skoler rundt om i landet på Global Dignity Day.

– Vi er veldig glade for å ha fått Anne med på laget. Hun vil ha ansvaret for alt det praktiske og sørge for at ting går knirkefritt her hos oss, sier Susanne Wexels.

Nye, profesjonelle styremedlemmer

Knut Frostad trenger neppe noen nærmere presentasjon i seilmiljøet. Gjennom blant annet OL-deltakelse og Volvo Ocean Race – både som seiler og senere som leder av regattaen – er han blitt historisk. I dag sitter Knut i styret for Monte Rosa Sport , som har merkevarene Odlo, Janus og Henri-Lloyd, og han leder til daglig Henri-Lloyd som arbeidende styreformann. Knut var tidligere administrerende direktør i Navico, som er verdensledende innen marin elektronikk til forbrukermarkedet.

Hallstein Mørk har en lang merittliste innen næringslivet som toppleder i Hewlett-Packard og Nokia, og han er opptatt av forretningsutvikling, talentledelse og det å skape vekst. Nå jobber han også med coaching av ledere, og på fritiden er han blant annet en ivrig seiler og frivillig skipper i Vindskift.

Ser lyst på fremtiden

Ida Patel Hellum, som var med å stifte Vindskift, fortsetter i styret, der hun vil representere kontinuiteten i det kommende arbeidet. Hun er svært godt fornøyd med forsterkningene som nå er blitt tilført Vindskift:

– Vi er veldig spente på fremtiden til Vindskift med dette nye laget på plass. Vi er klare til å fortsette arbeidet vårt med å utvikle bærekraftige løsninger for seiling og gjøre verden til et bedre sted – gjennom å ta en seiltur ad gangen, og gjennom å skape hjerterom på havet for mange unge mennesker.

Gründere av Vindskift, Susanne Wexels og Ida Patel Hellum
Skrevet av

Les mer om hva vi gjør