Over 1000 deltagere har vært med ut på tur til nå - Høstsesongen 2019

Dette var Vindskift sin fjerde sesong med full aktivitet. I løpet av disse 4 årene har vi tatt med oss over 1000 deltagere ut på seiltur. For oss er det bare å ta av oss skjorta å hoppe i havet, dette er stort! 


Vindskift  tur 2019

I disse 4 årene har Vindskift fått veldig gode tilbakemeldinger på hvilken verdi turene betyr for alle som er med oss ut å seile. Ungdommen vi har med ut på seiltur får et avbrekk fra hverdagen og de oppnår mestring.  Endelig får de slappet av og mange får sett en helt ny vinkling av Oslo by for første gang. Ungdom som aldri har vært ombord seilbåt opplever intime samtaler med frivillige kapteiner og andre frivillige og de får en unik naturopplevelse. Plutselig blir byen mindre og avstanden mellom Bygdøy og Grorud blir kortere. 

Vi kickstartet sesongen allerede i mars med en presentasjon av Vindskift og årets nyhet: Nasjonal inkluderingsdag på selveste seiltinget! Bunken med 30 Vindskifthåndbøker ble fort revet bort og seilforeningene likte tydeligvis det de akkurat hadde hørt. Ganske gjevt syntes vi! 

Endelig fikk vi lansert den nasjonale inkluderingsdagen som gikk av stabelen 6.juni. Målet vårt var  å samle norges seilmiljø om en felles dugnad for samfunnet og  få i gang skaleringsarbeidet. 

Det holdt på å gå rundt for oss av takknemlighet da vi innså at 8 seilforeninger ønsket å være med på denne dagen! Nysgjerrig? Les mer om dagen og skaleringsarbeidet vårt HER

Gjennom vinteren, hadde vi introduksjonsmøte om Vindskift for å rekruttere flere frivillige og medlemmer. Veldig vellykket ettersom første tur for sesongen startet med brask og bram med 8 båteiere og 40 deltakere fra Dragen fritidsklubb. 

Videre har Vindskift Funkis blitt etablert med samarbeid med NSF og KNS. Dette er et paraseilkurs som har foregått en dag i uken, over en periode på seks uker med 5 faste deltakere. Dette har vært en stor suksess og ambisjonene er å fortsette med dette med flere deltakere og kurs i 2020. 

Vindskift Funkis 2019

Vi har tatt med oss forskjellige typer mennesker ut denne sesongen fra blant annet Dragen fritidsklubb (Grunerløkka), Generasjon til Generasjon, Opplyst Ungdom, Sid Sefi og Familiens hus. Vi har i gjennomsnitt hatt med ut 6 frivillige seilbåter, 10 frivillige og 25 deltakere på hver tur. Helt rått!

Vi har også hatt fantastiske Vindskift turer i Tønsberg Seilforening arrangert av Nils Kamfjord, i Drammen Seilforening arrangert av Øyvind Jelstad, i Moss Seilforening arrangert av Truls Holm Olsen og i Sarpsborg Seilforening arrangert av Mikael Khei. 

Takkelisten er lang, men det hadde ikke vært mulig uten alle våre fantastiske frivillige og sponsorer. De frivillige bidrar med sin tid og positivitet uansett vær og vind. Det står stor respekt av innsatsen, og man blir rørt av velviljen og engasjementet hver og en viser. En stor takk til alle som heier på oss i kulissene, og sender oss masse hyggelige meldinger og ideer. 

Takk for i år, vi gleder oss allerede til neste år. 

Skrevet av

Les mer om hva vi gjør