Seilernes inkluderingsuke

Seilernes inkluderingsuke inntraff uke 22 2021, et samarbeid mellom Vindskift og Norges seilforbund. Tanken bak har hele tiden vært en nasjonal dugnad for inkludering og integrering gjennom seiling. Ideen har mottatt positiv respons i seilmiljøet og i 2020 var det hele 8 seilforeninger som meldte seg på, dessverre ble det avlyst grunnet Covid.

I år kunne vi endelig organisere seilernes inkluderingsuke igjen, denne gangen var det 4 foreninger som deltok. KNS, Ålesund Seilforening, Tønsberg Seilforening og Sarpsborg Seilforening. Alle foreningene opplevde strålende sol og flotte turer.

Ålesund seilforening sitt arrangement ble organisert av Therese Giske Søvik. Der var det hele 16 ungdom fordelt på 8 båter. Deltakerne ble servert kake, pølser og burgere. Therese, en ildsjel i seilmiljøet, fortalte at hun har organisert noe lignende før. Det tok henne ikke lang tid før hun hadde klart å organisere hele turen og fått med seg frivillige skippere, kakebakere og ungdommer som deltagere. I Ålesund seilforening er det uten tvil en skikkelig dugnadsånd og stort hjerterom. Ungdommene hadde en strålende tur i Ålesunds vakre naturomgivelser.

I Tønsberg Seilforening var det Nils Kamfjord som stod i spissen for organiseringen. Her var det 12 ungdom og 4 båter. Nils Kamfjord, en kjenning i seilmiljøet, har blant mange av sine prosjekter også organisert en rekke Vindskift arrangementer i forkant av seilernes inkluderingsuke. Nils var rask på avtrekkeren da han ble oppfordret til å arrangere en tur og samle frivillige. I kjent Nils ånd var det god stemning på turen og deltagerne fikk virkelig følt hvordan det er å seile, mange for første gang.

I Sarpsborg var det Mikhael Khei som stod for organiseringen av turen. Det var fantastisk vind, strålende sol og 4 fornøyde ungdom fordelt på to båter. Det ble matchracing mellom den ene Bavariaen 44 og Nessy ½ ton. Det var vel litt uklart om det var regatta, enda mer uklart hvor banen gikk og heldigvis veldig delte meninger om både hvem som vant, og ikke minst hva de vant. Men alle gleder seg til neste seiltur!

I Oslo var vi like heldige med været som de andre foreningene. Deltagerne fylte to båter og med stekende sol, et bursdagsbarn og fulle seil var det smil opp til ørene på alle i båtene. En av deltakerne hadde vannskrekk og opplevde mye mestring ved å ha gjennomført en seiltur med trygge frivillige.Seilernes inkluderingsuke var over fortere enn vi hadde forventet. Dette er noe vi har gledet oss lenge til, og nå gleder vi oss til neste års inkluderings uke 2022. Det føltes veldig godt å ha vært med på en nasjonal dugnad og det var utrolig gøy å ha sett hvordan andre foreninger arrangerte så flotte turer!Inkludering er noe av det viktigste vi har og det er flott at seilsporten støtter dette. Fremdeles ønsker vi at flere skal bli med.Dette er et tiltak vi ønsker å fortsette med og dersom du som leser ønsker at din seilforening skal delta til neste år, ta kontakt med oss i Vindskift på vindskift@gmail.com.

Skrevet av
Vindskift

Les mer om hva vi gjør