Sesongen oppsummert- 2020, i motvind & medvind.

Nå som høsten har meldt sin tilstedeværelse, ser vi tilbake på nok en vellykket Vindskift sesong til tross for at det så litt mørkt ut i våres. Som de fleste andre, har vi også vært preget av pandemien og dens begrensninger. Vi var derfor usikre på om vi i det hele tatt kunne gjennomføre Vindskift arrangementer.

Ønsket og viljen vår til å gi barn og unge gode opplevelser var sterk, spesielt i en tid preget av mye usikkerhet hvor mange fikk begrenset sosial kontakt og aktivitetstilbudene ble satt på vent. Vindskift er tilpasningsdyktige og vi var positivt innstilt på å finne gode løsninger, og det gjorde vi.

 Vi måtte planlegge for en usikker fremtid hvor ting kunne forandre seg fort. Vi måtte ha alle muligheter åpne og måtte planlegge for normale Vindskift aktiviteter og ha en reserveplan hvis ikke dette var mulig å gjennomføre. Løsningen ble å tenke kreativt og finne alternative løsninger. Vi bestemte oss for å lage et digitalt pedagogisk opplegg hvor vi lagde korte læringsvideoer med nyttig informasjon om seiling. Videoene tok for seg temaer som blant annet vindforhold, ulike deler på en seilbåt og hvordan man knyter knuter. Slik som resten av Norge, fikk Vindskift også et digitalt løft da vi har fått vår egen Youtube kanal, hvor vi har publisert læringsvideoene. Vi ønsket også å ha et fysisk alternativ til det digitale, og i samarbeid med KNS var vi så heldige å kunne tilby stand up paddleboard (SUP).

                                                                                                                                     Da vårsesongen så vidt hadde begynt, fikk vi endelig klarsignal til å arrangere Vindskift turer. Smittesituasjon i Oslo gjorde at vi måtte forholde oss til strenge retningslinjer for smittevern og det var restriksjoner vi måtte overholde som blant annet å redusere det totale antall deltagere til 20 pers pr tur og ungdommene måtte være under 20 år. I tillegg måtte man overholde 1m regelen. Dette var en kontrast til vårt hjerterom på havet hvor alle som ønsket var velkomne. Å tilby tilpassede arrangementer var en liten pris å betale for å kunne spre seilglede og gjennomføre Vindskift turer.

 Av hensyn til smittevern og våre deltagere og frivillige startet vi opp både vårsesong og høstsesong med å tilby SUP som et alternativ opplegg for seiling. Værgudene var på vår side og vi gjennomførte SUP turer i strålende sol og deilige temperaturer. Dette var turer fylt med bading, latter, glede og mestringsfølelse. Opplevelsene sto i kø da flere av de som deltok verken kunne svømme eller hadde prøvd SUP før. Selv om SUP var et godt alternativ til seiling, savnet vi å heise seil og sette kursen ut i Oslofjorden. Og ikke minst, savnet vi våre frivillige. De flotte frivillige som alltid stiller opp for oss med godt humør og smittende seilglede. Vindskift hadde ikke vært det samme uten de, og det er noe helt spesielt med den stemningen som skapes når man kommer sammen og gjør noe hyggelig for andre. Heldigvis, fikk vi vind i seilene igjen. Vi fikk mange fine seilturer og også disse var fylt med latter, glede og samhold. Vi har mange gode minner fra årets sesong, men noen av de minnene som får oss til å trekke mest på smilebåndene er kanskje da tre jenter som med full innlevelse gjenskapte den berømte scenen fra Titanic hvor rollefigurene Jack og Rose står helt foran i baugen, eller da ungdommene på en båt fikk lov til å velge musikk og seilte inn i havnen på Dronningen med Queen på full guffe.      


             

 

 


Selv med corona begrensninger er vi veldig fornøyd med hva vi har fått til og det er gøy å se at vi har hatt relativ høy gjennomføringsgrad denne sesongen til tross for såpass mye usikkerhet. I løpet av 2020 har vi tilsammen hatt med 110 ungdommer fordelt på 11 turer hvorav fire har vært på SUP og syv har vært seiling. Selv om det har vært en liten utfordring å finne organisasjoner som kunne delta, har vi klart å få med syv forskjellige organisasjoner hvor flere deltar for første gang. Dette var en gledelig nyhet da rekrutering av nye organisasjoner ble med på laget. Det vil si at Vindskift har gjort noe riktig og vi har et godt renommé.

 

I tillegg til å organisere turer har vi i samarbeid med våre fantastiske støttespillere, Norges Seilforbund- NSF og Kongelig Norsk Seilforening- KNS, fått muligheten til å gi bort 7 plasser til Oslo Seilforenings sommerleir og 10 kursplasser på KNS sitt seilkurs for nybegynnere. Vi fikk høre av flere organisasjoner at mange slet med å tilby aktiviteter i denne perioden, og vi er veldig glade for at våre støttespillere bidro slik at vi kunne spre litt ekstra glede i sommerferien.

 


Det er når vi ser at ungdommene har det gøy og virkelig nyter å være ute på sjøen, at vi er glade for at vi får muligheten til å gi de denne opplevelsen. Og dette hadde ikke vært mulig hvis ikke det hadde vært for at dere alle trodde på oss og har bidratt med frivillighet. Vi er evig takknemlig for at dere alle har vært med på å bidra til å skape Vindskift og dele gleden med andre.

               

 

 

 

 Tusen takk for at dere gjør dette mulig!

Hilsen Vindskift jentene
Hedda S, Hedda , Ida , Susanne & Katina

 

Skrevet av
Vindskift

Les mer om hva vi gjør