Vindskift med fortsatt vind i seilene

Ny kaptein på broa – og fortsatt vind i seilene

Da er sesongen godt i gang, og som mange vet, har Ida og Susanne overlatt roret til meg, Anne, relativt ny daglige leder av Vindskift. Det har vært spennende og interessant å plutselig sitte med ansvaret for at Vindskift-turene skal gå smertefritt for seg med så mange mennesker involvert. Heldigvis, erfarne, dyktige Hedda er fortsatt på skuta og styrer arrangementene vi har ut fra KNS med en stødig hånd.

 

Quiz, båtteori og sjøsprøyt

Ryktene sier at Vindskift alltid er heldige med været, og "so far, so good". Vi hadde riktignok en dag da det blåste så mye at vi nesten fløy bort med båtene. Løsningen ble et fint opplegg der vi startet inne med noe teori. Deltagerne fikk blant annet i oppgave å tegne en seilbåt – lettere sagt enn gjort! Så koblet vi ordene kjøl, bom, styrbord osv på korrekt plass på tegningen. Så fulgte en uhøytidelig quiz for alle, både de frivillige og deltagerne. Et av spørsmålene var: "Hva er en fullrigger?" – det er vel noe vi alle lurer på en gang i blant!

 

Knutemor(o), solskinn og fremtidige seilaser

Selv om det blåste, var været bra, og vi gikk om bord på "Heksa", den flotte båten Vindskift får disponere av Erling. Ungdommen fikk heise storseilet, vi gikk gjennom de forskjellige delene av båten som vi hadde hatt teori om tidligere, og så rundet vi av med knutelære. Kan du pålestikk, åttetallsknute, båtsmannsknop og dobbelt halvstikk? Solen skinte selv om det blåste friskt, og til tross for at vi ikke kom oss ut av havna, var ungdommene veldig fornøyde og reiste hjem med nye erfaringer og ny kunnskap.

 

Vindskifts gode hjelpere, og kommende eventyr

Som alltid, en stor takk til samarbeidspartner KNS som stiller med lokaler og velvillighet for alle Vindskifts deltakere. Til nå har vi hatt med rundt 50 glade ungdommer, og vi er alltid takknemlige for alle de frivillige som stiller opp for Vindskift – uten dere, ingen turer! For ikke å glemme stiftelsene som gjør dette mulig, Sparebankstiftelsen DNB, Anthonstiftelsen, Norsk Friluftsliv som har støttet oss så langt i 2024.

Vi ser frem til noen fine turer til før vi tar sommerferie. Har du lyst til å være med som frivillig eller som skipper til høsten? Ta kontakt med oss – det blir garantert en seilas å huske!

Skrevet av
Anne Berggraf

Les mer om hva vi gjør