Seilernes inkluderingsuke

Vindskift har fra begynnelsen handlet om inkludering og hjerterom på havet. Derfor var det naturlig at vi tok initiativ til å lansere en “Seilernes inkluderingsuke” for hele seil-Norge. Vi er derfor så takknemlige for at våre medseilere ville være med på å slå et slag for enda mer hjerterom på havet.

Årets dato er ikke satt, følg med!

Seilernes inkluderingsuke er et initiativ iverksatt av Vindskift i samarbeid med Norges seilforbund. Her blir hele seilnorge oppmuntret til å være med på en nasjonal dugnad for inkludering i seilingen. Det foregår ved at frivillige skippere og seilere tar med en organisasjon som jobber med sårbar ungdom ut på seiltur.

Tidligere deltakere

I 2021 var blant annet Ålesund seilforening med. Der var det hele 16 ungdom fordelt på 8 båter. Deltakerne ble servert kake, pølser og burgere. Therese Giske, en ildsjel i seilemiljøet, fortalte at hun har organisert noe lignende før. Det tok ikke henne lang tid før hun hadde klart å organisere hele turen og fått med seg frivillige skippere, kakebakere og ungdommer som deltagere. I Ålesund seilforening er det uten tvil en skikkelig dugnadsånd og stort hjerterom. Ungdommene hadde en strålende tur i Ålesunds vakre naturomgivelser. 

I Tønsberg Seilforening var det Nils Kamfjord som stod i spissen for organiseringen. Her var det 12 ungdom og 4 båter som fikk en flott tur på sjøen. Nils Kamfjord har blant mange av sine prosjekter også organisert en rekke Vindskift-arrangementer i forkant av seilernes inkluderingsuke. Nils var rask på avtrekkeren da han ble oppfordret til å arrangere en tur og til å samle frivillige. I kjent Nils ånd var det god stemning på turen og deltagerne fikk virkelig føle på hvordan det er å seile. Mange seilte for første gang. 

Vi trenger flere glade seilere!

Vi gleder oss til å se hvor mange seilforeninger som blir med i 2024. Er du en ildsjel som er interessert i seilernes inkluderingsuke. Nøl ikke med å ta kontakt på mail: anne.vindskift@gmail.com. Du vil få all informasjon og hjelp som trengs for å kunne organisere en flott tur.